Portalul ofera informatii complete despre cabinete individuale de avocatura, cabinete asociate, societăți civile profesionale de avocatura.

Partenerii nostri ofera: consultații și cereri cu caracter juridic; asistență și reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești, a organelor de urmărire penală, a autorităților cu atribuții jurisdicționale, a notarilor publici și a executorilor judecătorești, a organelor administrației publice și a instituțiilor, precum și a altor persoane juridice; redactare de acte juridice, atestarea identității părților, a conținutului și a datei actelor prezentate spre autentificare; asistare și reprezentarea persoanelor fizice sau juridice interesate în fața altor autorități publice cu posibilitatea atestării identității părților, a conținutului și a datei actelor încheiate; apărare și reprezentarea cu mijloace juridice specifice a drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice și juridice în raporturile acestora cu autoritățile publice, cu instituțiile și cu orice persoană română sau străină;

Tot ce trebuie să știi despre tulpina britanică a virusului Covid-19

Tot ce trebuie să știi despre tulpina britanică a virusului Covid-19

Tulpina britanică a Covid-19, mai contagioasă și mai agresivă, a apărut pe 8 ianuarie și în România. Până în prezent, în țara noastră au fost identificate patru cazuri. Vestea bună este că ambele vaccinuri sunt eficiente și împotriva tulpinei britanice.

Mutația descoperită în decembrie 2020 la SARS-CoV-2 în Marea Britanie, denumită generic tulpina britanică, este mult mai contagioasă și poate avea o mortalitate cu 30% mai mare decât varianta obișnuită a virusului.

Ulterior, au mai fost descoperite două mutații ale virusului, în Africa de Sud și Brazilia, dar aceste variante nu sunt la fel de agresive precum cea britanică.

Una dintre mutațiile descoperite la tulpina britanică permit virusului să ofere rezultate fals-negative la unele teste rapide de depistare a Covid-19, ceea ce îl face mai greu de depistat și contribuie astfel la o rată mai mare de transmitere, arată o cercetare a Universității din Suceava, care a anunțat luni al patrulea caz de infectare cu această variantă a virusului în țara noastră.

”Dintre mutațiile observate, prezintă o importanță deosebită mutația N501Y, a proteinei spike (S) responsabilă de atașarea de celulele gazdei potential infectate si care, conform studiilor, conferă o mai mare transmisibilitate a virusului. De asemenea, este prezentă mutația del69_70 HV, care poate determina rezultate echivoce (sau chiar fals-negative) la anumite tipuri de teste de diagnostic PCR. Și acest aspect poate conduce, indirect, la o rată mai mare de transmitere a virusului, datorate liberei circulații a persoanelor infectate, dar cu răspuns fals-negativ la test”, arată oamenii de știință de la universitatea suceveană.

Tulpina britanică poate fi depistată doar în urma analizelor speciale de laborator, în urma unei secviențeri care, la această dată, se poate realiza în România doar în două locuri- la Institutul Matei Balș și la Institutul Cantacuzino.

Informația a fost confirmată și de Ministerul Sănătății, care a precizat oficial că vaccinul Pfizer funcționează și împotriva tulpinei britanice.

”Tulpina B.1.1.7 a virusului SARS-CoV-2, identificată inițial în Marea Britanie, ulterior în mai multe state, a provocat îngrijorare datorită transmisibilității mai mare decât a tulpinilor descrise anterior dar și datorită numărului crescut de mutații acumulate la nivelul proteinei Spike, care ar putea reduce eficacitatea vaccinului. Într-un studiu recent care vizează evaluarea eficienței răspunsului imun indus de vaccin asupra noii tulpini nu s-au identificat diferențe semnificative în ceea ce privește activitatea neutralizantă a anticorpilor din serul a 16 persoane vaccinate cu Comirnaty (BioNTech/Pfizer) asupra tulpinii B.1.1.7 comparativ cu tulpina de referință (varianta inițială a virusului). Menționăm că, deși foarte încurajatoare, aceste prime rezultate nu au fost încă publicate într-o revistă de specialitate pentru a fi supuse evaluării critice a altor cercetători”, a transmis Ministerul Sănătății.

La fel de bine se comportă și vaccinul Moderna, americanii anunțând luni că serul lor produce anticorpi care neutralizează și noile variante ale Covid-19, descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud.

”Trebuie să vedem evoluția epidemiologică, însă vestea bună este că această tulpină este sensibilă la vaccinurile existente în momentul de față, deci speranța vaccinării se menține”, a declarat și secretarul de stat Andrei Baciu.

Cât despre protecția împotriva tulpinei britanice, aceasta nu diferă cu nimic de felul în care ne-am protejat până acum împotriva Covid-19: purtarea corectă a măștii, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și spălarea mâinilor.

© 2019 Copyright by avocati-romania.ro