Nume:
Cabinet Individual de Avocat Mititelu Andrei Nicolae
E-mail:
miti_andrei@yahoo.com
Telefon:
0747 207 636
Adresa:
Drobeta Turnu Severin, Str. Orly, Nr. 61, Bl. M8, Sc.4, Et.2, Ap.6, Jud. Mehedinti.

Cabinet Individual de Avocat Mititelu Andrei Nicolae
Avocatii

Avocatii recomandati ofera servicii de: asistență juridică si reprezentare în fața tuturor instanțelor în domeniile: drept civil, drept comercial, dreptul familiei, dreptul muncii si asigurări sociale, drept fiscal, drept administrativ, drept vamal și drept penal, consultanta, cereri, reprezentare, activități de mediere; activități fiduciare constând în primirea în depozit, în numele și pe seama clientului, de fonduri financiare și bunuri, rezultate din valorificarea sau executarea de titluri executorii, după încheierea procedurii succesorale sau a lichidării, precum și plasarea și valorificarea acestora, în numele și pe seama clientului, activități de administrare a fondurilor sau a valorilor în care acestea au fost plasate; stabilirea temporară a sediului pentru societăți comerciale la sediul profesional al avocatului și înregistrarea acestora, în numele și pe seama clientului, a părților de interes, a părților sociale sau a acțiunilor societăților astfel înregistrate.

Detalii

Avocatul Mititelu Andrei Nicolae isi exercita activitatea in calitate de avocat definitiv in Cabinet individual, cu drept de a pune concluzii la Judecătorii, Tribunale, Curţi de Apel detinand expertiza in domeniile dreptului civil, penal, familiei si a litigiilor de munca. Cabinetul de avocat ofera clientilor sai servicii juridice in cele mai importante domenii ale dreptului avand ca scop final permanenta protectie a drepturilor si intereselor acestora in contextul unei deosebite complexitati a mediului de afaceri si sistemului legislativ.

Ne propunem sa oferim clientilor nostri cea mai buna si cea mai rapida consultanta posibila pentru a-si rezolva cat mai eficient problemele. Credem in importanta cunostiintelor si a experientei acumulate, iar cabinetul nostru ofera cele mai productive metode de lucru cu clientii nostri, companii private si persoane fizice. Obiectivul nostru este sa le oferim servicii si consultanta pe cat mai multe planuri, in functie de activitatile ce firmele le desfasoara. Majoritatea clientilor nostri ne viziteaza pe baza de recomandare din partea vechilor clienti, prietenilor si asociatilor nostri datorita dedicatiei noastre pentru clienti si determinarea noastra de a oferi reprezentare de calitate. Nasterea profesiei de avocat este in functie de dezvoltarea dreptului din societate si de complexitatea sistemului jurisdictional.

Notiunea de drept civil se refera la acea ramura de drept care reglementeaza atat raporturi juridice patrimoniale, adica evaluabile in bani, cat si nepatrimoniale, adica neevaluabile in bani. Ca raporturi patrimoniale putem enumera vanzarea-cumpararea, imprumutul, dobanzile, iar ca raporturi nepatrimoniale ne putem referi la dreptul la nume, dreptul la viata si asa mai departe. In cadrul raporturilor juridice de drept civil, cum ar fi de exemplu dreptul la proprietate, subiectele de drept se afla pe pozitie de egalitate juridica, lucru specificat in mod clar in codul civil si avand calitatea de principiu general al dreptului civil. Justitia romana se refera la un cumul de institutii, anume instante judecatoresti, parchete si altele asemenea, precum si la activitatea desfasurata de organele sale abilitate. Prin intermediul sistemului juridic, ni se asigura privilegiul de a fi aparati in fata nedreptatii sau a abuzurilor.

Cabinetul  nostru de avocatura ofera servicii legale pentru societati comerciale, dar si pentru persoane fizice autorizate, din Romania, cu parteneriat roman sau strain, incercand intotdeauna sa atingem in detaliu toate aspectele de interes ale clientului, cu o orientare atenta a implicatiilor fiscale sau de natura concurentiala, daca este cazul, a fiecarei actiuni comerciale ce se doreste a fi lansata.

Munca reprezinta o activitate specifica a unei persoane, indeplinita in scopul obtinerii unei remuneratii, care poate fi de natura manuala si/sau intelectuala. Ca orice alta activitate, exista rglementari specifice care stabilesc, modul de realizare, drepturi si obligatii pentru angajator si salariat, protectia muncii si asa mai departe. Aceste reglementari se reunesc sub denumirea de dreptul muncii, ca materie de ordine juridica ce se ocupa cu litigiile de munca si studiul acestei intregi arii. Dreptul muncii face parte, alaturi de alte materii, din categoria vasta a dreptului civil, relatia fiind una de la parte la intreg. In ceea ce priveste legislatia muncii, este important de precizat la nivel actual faptul ca se afla in vigoare codul muncii pe baza caruia s-a implementat protectia muncii si s-au stabilit normele cadru in materie. Aceste dispozitii constituie temeiul legal principal pe care se bazeaza partile unui raport de munca pentru a porni litigii de munca. In sprijinul acestor parti poate veni un avocat legislatia muncii, care cunoscand dispozitiile din codul muncii, va putea alcatui o aparare temeinica si ne va putea consilia asupra problemei in sine.

Dreptul familiei este alcatuit dintr-un cumul de norme care reglementeaza anumite raporturi personale si de patrimoniu care au ca izvor casatoria, adoptia si alte raporturi asimilate acestora privind anumite aspecte, in scopul apararii si consolidarii familiei, dar si alte raporturi nefaste precum procedura de divort. Cu alte cuvinte, dreptul familiei reprezinta un ansamblu de norme juridice care se aplica relatiilor dintre persoanele care se unesc prin filiatie (spre exemplu raport intre mama si copil) sau prin casatorie. Prin urmare, dreptul familiei abordeaza casatoria, adoptia copiilor sau diverse chestiuni cu referire la raspunderea parintilor ( incredintarea copiilor si asa mai departe).
Atunci cand apar probleme de familie care nu se pot solutiona pe cale amiabila, este de preferat sa apelam la serviciile unei persoane capabile sa ne poata asista si reprezenta in instanta. Din fericire, la nivel actual putem gasi avocati extrem de bine pregatiti pentru care un divort cu copii poate fi rezolvat fara niciun fel de problema. Ceea ce este extrem de important este sa ii spunem respectivului avocat dreptul familiei toate detaliile de care ar avea nevoie pentru a-si fundamenta cat mai bine pledoaria in fata instantei avand ca scop final o cat mai buna colaborare si atingerea unei solutii de succes.

Dreptul penal este alcatuit dintr-o totalitate de norme juridice care constituie codul penal, stabilind continutul normativ al legii penale. Cu privire la obiect, acesta il constituie informarea, prevenirea, tragerea la raspundere si represiunile care se nasc in cazul unui conflict de natura penala. Scopul il reprezinta nevoia de a apara valorile sociale, ordinea de drept si, in definitiv, individul din societate impotriva criminalitatii. Un avocat de drept penal cunoste faptul ca, in anumite situatii, persoana pe care o apara nu este nevinovata, insa insusi codul penal prevede dreptul de aparare al acestuia pentru ca acea persoana sa se bucure de prezumtia de nevinovatie. Codul penal este cel care cuprinde situatiile de fapt si conditiile in care anumite fapte constituie un anumit tip de infractiune.De asemenea, cuprinde situatiile si conditiile pentru tragere la raspundere, infractiune fiind singurul temei de tragere la raspundere penala.

Modalitatile de colaborare dintre client si cabinet sunt adaptate in functie de interesul clientului. Cu fiecare client in parte incercam sa stabilim politica de preturi care sa-i satisfaca cel mai bine cerintele.prin avocat se intelege acea persoana care ne poate reprezenta interesele intr-un proces pe care il pornim sau care se rasfrange asupra noastra.

Servicii

In domeniul dreptului civil, cabinetul de avocat ofera urmatoarele servicii:

- consultanta juridica;

- asistare si reprezentare juridica in fata instantelor de judecata;

- actiuni si cereri in fata instantelor de judecata, inclusiv cereri de acordare a ajutorului public judiciar pentru scutirea, reducerea, esalonarea, amanarea de la plata a taxelor judiciare de timbru si/sau a cautiunilor;

- actiuni privind pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare;

- actiuni in contestarea recunoasterii de paternitate, actiuni in tagada paternitatii, actiuni in stabilirea filiatiei;

- actiuni in stabilirea, majorarea, diminuarea de pensii de intretinere;

- actiuni in pretentii, inclusiv pe calea unor cereri de valoare redusa;

- recuperari de creante;

- raspundere civila delictuala si contractuala;

- revendicare imobiliara si mobiliara;

- actiuni in declararea simulatiei;

- actiuni in rezolutiunea contractelor de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager;

- rezolutiunea si rezilierea contractelor, acorduri de incetare a contractelor;

- actiuni în constatarea nulitatii/anularea actelor juridice;

- actiuni privind raspunderea asiguratorilor RCA, asiguratorilor de bunuri mobile si imobile, dar si in materia asigurarilor de persoane, sanatate, etc.

- executari silite, redactari tranzactii stingere executari silite, cereri executari voluntare;

- contestatii la executare, cereri de suspendare a executarii silite si cereri de suspendare privizorie a executarii silite;

- redactarea, revizuirea, modificarea, negocierea si incetarea contractelor civile;

- tranzactii, negocieri, redactare contracte de orice fel, redactare somatii, notificari, alte cereri;

- asistenta si reprezentare in fata executorilor judecatoresti, notarilor publici, in fata institutiilor statului etc.;

- marci OSIM (cereri inregistrare marca, cereri reinnoire marca, cereri cesiune marca, cereri schimbare date identificare tituar marca);

- legalizare si investire cu formula executorie a diverselor titluri executorii (ex.contract inchiriere, contract credit), inclusiv legalizari cu mentiunea ,,defintiva'' a hotararii judecatoresti;

- dare data certa/certificare acte juridice.

Cabinetul nostru oferă servicii juridice profesionale în domeniul litigiilor de munca indiferent de faza procesuală în care vă aflați:

Consultatii, Asistenta si Reprezentare Juridica Pentru angajator:

- redactarea şi modificarea contractelor individuale sau colective de muncă, acordând o atenţie deosebită regimului juridic al clauzelor specifice ce au în vedere protecţia intereselor angajatorilor; regulamente interne si regulamente de organizare si functionare, fise de post;
- elaborarea si redactarea de ordine, decizii, cu privire la incetarea contractului individual de munca, detasare, etc.;
- elaborarea si redactarea de opinii legale pentru orice problema de dreptul muncii, precum si in cazul conflictelor de munca;
- asistenta juridica si reprezentare in litigiile de munca, solutionarea de litigii privitoare la accidente de munca;
- reprezentare in fata ITM, Garda Financiara si alte autoritati;
- activitati de mediere;
- asistenţă juridică cu privire la restructurarea personalului în urma tranzacţiilor, procedurilor de fuziune şi divizare, reorganizare şi concedieri colective;
- asistenţă juridică cu privire la negocierea acordurilor de încetare cu salariaţii concediaţi;
- litigii în ceea ce priveşte atragerea răspunderii salariatului de către angajator pentru încălcarea clauzei de confidenţialitate, pentru repararea prejudiciilor cauzate angajatorului, restituiri de sume încasate fara temei.

Consultatii, Asistenta si Reprezentare Juridica Pentru angajat:
- participare la negocieri pentru incheierea / modificarea contractului individual de munca;
- activitati de mediere;
- contestare abateri disciplinare;
- asistenta in fata comisiilor disciplinare;
- contestarea deciziei comisiei disciplinare;
- contestare decizie concediere abuziva;
- asistenta juridica si reprezentare in litigiile de munca, solutionarea de litigii privitoare la accidente de munca;
- contestarea deciziilor emise de organele cu activitate de control din cadrul inspectoratului de munca;
- solutionarea litigiilor privitoare la plata salariilor, a drepturilor de diurna si a altor litigii patrimoniale de dreptul muncii;
- litigii în domeniul raporturilor de muncă: obligarea angajatorului la restituirea sumelor de bani reţinute din salariu, la repararea prejudiciului suferit de angajat, la reintegrarea salariatului în funcţia avută anterior.

Oferim consultatii juridice in domeniul relatiilor de familie, asistenta juridica si reprezentare in instanta in materie de divorturi, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea programului de vizitare, pensie de intretinere, adoptii, recunoasterea pe teritoriul Romaniei a hotararilor judecatoresti pronutate in strainatate, stabilire filiatie, tagada paternitate, punere sub interdictie, etc.
- consultanta juridica;
- redactare actiuni;
- asistenta juridica si reprezentare in procese de:
- divort;
- partaj;
- pensie de intretinere;
- exercitarea autoritatii parintesti;
- stabilire domiciliu minor.
- stabilirea sau tagaduirea paternitatii copilului din casatorie sau din afara acesteia;
- stabilire program de vizitare minor.

Va putem realiza apararea in materia dreptului penal in urmatoarele tipuri de infractiuni:

- asistenţă şi reprezentare în faţa organelor de cercetare şi urmărire penală (Poliţie, Parchet, D.N.A., DIICOT);
- asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată;
- asistenţă juridică în faza de executare a pedepselor;
- asistenţă juridică în procese penale privind:
- infracţiuni economice;
- infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri;
- infracţiuni legate de traficul de persoane;
- infracţiuni de corupţie;
- alte infracţiuni prevăzute în legi speciale;
- infracţiuni contra siguranţei naţionale etc.;
- asistenţă şi reprezentare pentru părţi vătămate şi părţi civile în cadrul proceselor penale.

© 2019 Copyright by avocati-romania.ro