Nume:
Cabinet Avocatura Manuel Sorin Dimitriu
E-mail:
avocatdimitriu@yahoo.com
Telefon:
0749 014 433
Fax:
0232 277 342
Adresa:
Iasi, Str. Agatha Barsescu, Nr. 4, Jud. Iasi.
Facebook

Cabinet Avocatura Manuel Sorin Dimitriu
Avocatii

Avocatii recomandati ofera servicii de: asistență juridică si reprezentare în fața tuturor instanțelor în domeniile: drept civil, drept comercial, dreptul familiei, dreptul muncii si asigurări sociale, drept fiscal, drept administrativ, drept vamal și drept penal, consultanta, cereri, reprezentare, activități de mediere; activități fiduciare constând în primirea în depozit, în numele și pe seama clientului, de fonduri financiare și bunuri, rezultate din valorificarea sau executarea de titluri executorii, după încheierea procedurii succesorale sau a lichidării, precum și plasarea și valorificarea acestora, în numele și pe seama clientului, activități de administrare a fondurilor sau a valorilor în care acestea au fost plasate; stabilirea temporară a sediului pentru societăți comerciale la sediul profesional al avocatului și înregistrarea acestora, în numele și pe seama clientului, a părților de interes, a părților sociale sau a acțiunilor societăților astfel înregistrate.

Detalii

Fiind in slujba adevarului si Justitiei, mereu alaturi de om, rolul cabinetului de avocatura Sorin Manuel Dimitriu este acela de a transforma nedreptatile, inechitatile si vidul legislativ in ceea ce inca mai putem numi dreptate, asa cum aceasta notiune este definita pe scara valorilor morale. Sorin Manuel Dimitriu, avocatul titular al Cabinetului de Avocatura cu acelasi nume, cu sediul profesional in Iasi, si-a inceput activitatea profesionala in Iasi in anul 2009, acumuland de-a lungul timpului, o experienta bogata in materie judiciara la nivelul diferitelor ramuri de drept, specializarea principala fiind axata pe domeniul dreptului penal si al dreptului civil, cu toate componentele adiacente acestora.

Activitatea a dezvoltat-o odata cu trecerea timpului, atat sub aspectul calitativ si cantitativ al serviciilor oferite clientilor, al teritorialitatii reprezentarii acestora, cat si sub aspect logistic, cabinetul bucurandu-se de dotari corespunzatoare, biblioteca juridica, programe legislative si de practica judiciara, echipament tehnic si programe de calculator de ultima generatie, desfasurandu-si activitatea intr-un spatiu proprietate privata. Mai mult, pentru a veni in sprijinul celor direct interesati, asigurand respectarea dreptului la informative, cu precadere a informatiei cu caracter juridic, cabinetul promoveaza cunoasterea legii prin intermediul unor articole juridice de larg interes.

Dreptul civil e acea ramura de drept ce apartine sistemului de drept unitar al Romaniei care reglementeaza raporturi patrimoniale si personal nepatrimoniale, la care participa persoane fizice si persoane juridice care se afla intre ele pe pozitie de egalitatea juridica. Normele dreptului civil reglementeaza continutul si exercitiul dreptului de proprietate (posesia, folosinta si dispozitia), formele dreptului de proprietate (privata si publica), modurile de dobandire si stingere, precum si mijlocul specific de ocrotire al acestuia. Dreptul de proprietate are ca titular fie persoana fizica, cand se vorbeste de proprietate particulara ori privata, fie persoana juridica, in care se incadreaza proprietatea de stat, proprietate cooperatista, proprietatea altor persoane juridice, precum si a regiilor autonome, societatilor comerciale, uniunilor, asociatiilor, etc.

Dreptul penal este alcatuit dintr-o totalitate de norme juridice care constituie codul penal, stabilind continutul normativ al legii penale. Cu privire la obiect, acesta il constituie informarea, prevenirea, tragerea la raspundere si represiunile care se nasc in cazul unui conflict de natura penala. Scopul il reprezinta nevoia de a apara valorile sociale, ordinea de drept si, in definitiv, individul din societate impotriva criminalitatii. Un avocat de drept penal cunoste faptul ca, in anumite situatii, persoana pe care o apara nu este nevinovata, insa insusi codul penal prevede dreptul de aparare al acestuia pentru ca acea persoana sa se bucure de prezumtia de nevinovatie. Codul penal este cel care cuprinde situatiile de fapt si conditiile in care anumite fapte constituie un anumit tip de infractiune.De asemenea, cuprinde situatiile si conditiile pentru tragere la raspundere, infractiune fiind singurul temei de tragere la raspundere penala. La nivel actual trebuie avute in vedere reglementarile din noul cod penal pentru infractiunile savarsite dupa intrarea sa in vigoare. Noul cod de procedura penala este cel care stabileste felul in care se desfasoara urmarirea penala, judecata si alte aspecte procedurale ale procesului penal.

Servicii

Cabinetul oferă servicii juridice profesionale în materia dreptului penal indiferent de faza procesuală în care vă aflați:
- asistenţă şi reprezentare în faţa organelor de cercetare şi urmărire penală;
- asistenţă şi reprezentare în faţa instanţelor de judecată;
- asistenţă juridică în faza de executare a pedepselor;
- asistenţă juridică în procese penale privind:
- infracţiuni economice;
- infracţiuni legate de traficul şi consumul de droguri;
- infracţiuni legate de traficul de persoane;
- infracţiuni de corupţie;
- alte infracţiuni prevăzute în legi speciale;
- infracţiuni contra siguranţei naţionale etc.;
- asistenţă şi reprezentare pentru părţi vătămate şi părţi civile în cadrul proceselor penale.

Drept Civil:

- contracte civile;

- drept de proprietate;

- dezmembramintele dreptului de proprietate;

- partaj;

- contracte civile;

- raspundere civila contractuala/delictuala;

- publicitate mobiliara/imobiliara;

- garantii personale;

- infiintare asociatii si fundatii;

- executare silita.

Oferte speciale

Vasta experienta in activitatea de reprezentare in fata instantelor judecatoresti in cauze:

- civile (rezolutiuni si rezilieri contracte, uzucapiuni, succesiuni si partaje, revendicari, plangeri contraventionale etc);
- penale (asistenta / reprezentare in cauze privind infractiuni de: inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani, trafic de droguri, contrabanda de tigari, grup infractional etc);
- comerciale (litigii comerciale, insolventa, negocieri contracte, conceperea si redactarea contractelor, cesiune actiuni si altele);
- litigii de munca: concepere / redactare si negocieri contarcte colective / individuale de munca, regulamente de ordine interioara, reprezentarea salariatului in instanta in vederea apararii si recuperarrii drepturilor salariale / finaciare si altele;
- precum si in cauze din dreptul familiei(divorturi), contraventional si administrativ( recuperare taxa auto,etc).
- formularea strategiei de aparare in cauze complexe;
- formularea opiniilor juridice si redactarea si/sau analizarea oricaror inscrisuri/documente de natura juridica necesare in vederea solutionarii cauzelor deduse judecatii.

© 2015 Copyright by avocati-romania.ro